Ostropel de vita

6 portii – 90 minute
ostropel vita

1kg vrabioara de vita; 150g untura; 2 cepe; 1 telina mica; 1 morcov mare; 1 capatâna de usturoi; 2 linguri pasta de tomate; 1 lingura cu vârf faina; 1 lingurita otet; 1 lingurita zahar; 1 foaie de dafin; 1 leg. patrunjel; ± sare, piper

Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o si scurgeti-o de apa. Taiati-o in felii de circa 1 cm grosime, apoi prajiti feliile in untura incinsa, intr-o cratita mai mare. Cand carnea este bine rumenita pe ambele parti, scoateti-o pe un platou, acoperiti-o cu un capac si pastreaz-o la cald. In grasimea ramasa caliti ceapa curatata, spalata si tocata marunt. Dupa ce ceapa s-a rumenit usor, adaugati morcovul si telina curatate, spalate si date pe razatoarea mare. Dupa 10 minute, cand acestea din urma s-au inmuiat, adaugati pasta de tomate, caliti inca 1-2 minute la foc mic, apoi stingeti cu 500ml apa fiarta. Adaugati faina desfacuta in apa, astfel incat sa nu se formeze cocoloase si amestecati bine sosul. Puneti in cratita, in sos, feliile de carne impreuna cu zeama pe care acestea au lasat-o. Daca sosul este prea gros, mai adaugati ceva apa fiarta. Puneti si otetul, foaia de dafin si zaharul, potriviti de sare si piper si mai lasati sa fiarba la foc mic inca 30 de minute. Tocati apoi usturoiul marunt si puneti-l in cratita cu sos si feliile de carne. Mai dati ostropelul in cateva clocote, dupa care opriti focul. Serviti feliile de vrabioara cu sosul fierbinte si cu mamaliga calda. Presarati deasupra ostropelului patrunjelul tocat marunt. (Daniel Petre)

About these ads

Etichete: , , , ,


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 29 other followers

%d bloggers like this: