Ciorba taraneasca de vacuta

10 portii – 120 minute
ciorba taraneasca de vacuta copy
500g piept de vita; 1,5kg rasol de vita; 3 cepe; 2 morcovi; 1 radacina patrunjel; 1 radacina pastarnac; 1 telina mica; 500g cartofi; 500g rosii; 2 ardei grasi; 400g taitei de casa; 3 oua; 1 l bors proaspat; 1 leg. patrunjel; 1 leg. leustean; ± sare, piper

Curatati rasolul si pieptul de vita de pielite, tendoane si eventuale aschii de os, spalati-l, apoi pieptul taiati-l in bucati potrivite. Rasolul lasati-l intreg. Puneti carnea la fiert intr-o oala mare in 4 l apa cu sare. Ideal ar fi sa o puneti la fiert intr-o oala sub presiune, astfel economisiti timp. Curatati, spalati si taiati in cubulete, ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, pastarnacul si telina. Puneti-le in oala cu ciorba cand carnea este pe jumatate fiarta. Scoateti rasolul din oala in care a fiert, curatati carnea de pe os si taiati-o in bucati potrivite, apoi puneti-o din nou in oala.Curatati cartofii si ardeiul gras, spalati-i si taiati cartofii in bucati mai mari, iar ardeii grasi in cubulete. Rosiile opariti-le, curatati-le de pielita si taiati-le in cubulete. Cand carnea este pe trei sferturi fiarta, adaugati cartofii, ardeiul gras, rosiile si taiteii de casa. Potriviti de sare si piper si mai lasati ciorba sa fiarba la foc potrivit inca 20-25 de minute.La sfarsit, puneti borsul fiert separat si cate o jumatate de legatura de patrunjel si leustean, tocate marunt. Adaugati ouale batute bine si amestecate cu 4-5 linguri de zeama din oala.La sfarsit, puneti borsul fiert separat si cate o jumatate de legatura de patrunjel si leustean, tocate marunt. Adaugati ouale batute bine si amestecate cu 4-5 linguri de zeama din oala. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: