Prăjitură cu ciocolată și piersici

6 portii – 70 minute
Prajitura ciocolata piersici
150g zahar (pref. brun); 100g zahar tos alb; 3 lingurite zahar praf; 150g unt; 1 lingura cacao; 100g ciocolata de menaj neagra; 100g faina; 1 lingura pesmet de biscuiti amarui; 1 lingurita bicarbonat; 2 oua; 6 piersici; 2 linguri lapte; 250ml vin alb muscat; 1 lamaie
Topiti ciocolata la bain-marie. Frecati untul cu zaharul brun pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati in aceasta cacaoa, faina, bicarbonatul, ouale batute putin, pesmetul de biscuiti, ciocolata topita, 2 linguri lapte si amestecati bine pana cand obtineti o compozitie omogena. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma termorezistenta rotunda cu diametrul de 20cm, mai inalta. Se poate folosi un castron mai inalt sau se poate tapeta forma cu folie de copt pentru a o inalta suficient. Puneti compozitia in forma astfel pregatita si puneti forma la bain-marie in cuptor, la foc potrivit. Se coace in aproximativ 50 – 60 de minute. |ntre timp, spalati piersicile, eliminati samburii, taiati-le in sferturi si turnati deasupra lor vinul muscat. Presarati-le cu zaharul alb, coaja de lamaie taiata in fasii foarte subtiri si puneti-le la foc potrivit timp de 10 minute. Scoateti prajitura coapta din cuptor, lasati-o 10 minute la racit, puneti-o pe un platou si cat este calda inca, turnati deasupra piersicile calite. Dupa ce siropul de fructe a fost absorbit de blat, presarati totul cu zahar praf. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: