Piept de pui umplut

4 portii – 40 minute
Piep de pui umplut
4 piepti de pui; 200ml ulei; 100g masline fara samburi; 300g ciuperci proaspete; 100g sunca presata (tip Praga); 50g parmezan ras; 100g pesmet; 3 oua; 4-5 linguri faina; 1 lingurita rasa cimbru uscat; 1 lingurita rasa boia de ardei iute; 1 lamaie; ± sare, piper
Pieptul de pui curatat de pielite si spalat taiati-l in doua, apoi pe fiecare bucata taiati-o, astfel incat sa-i faceti o deschizatura de genul unui buzunar. Stropiti cu zeama de lamaie si presara, bucatile de piept cu sare si piper. Tocati marunt ciupercile, sunca si maslinele si puneti-le intr-un castron. Adaugati un ou, potriviti de sare si piper si amestecati bine. Cu compozitia obtinuta umple-ti pieptul de pui si prindeti-l cu scobitori. Tavaliti-l, prin faina, dupa care dati-l prin ou si la final prin pesmetul amestecat bine cu parmezan, cimbru, boia si coaja de lamaie rasa. Prajiti pieptul de pui in uleiul incins, la foc potrivit, pana ce se rumeneste bine pe toate partile. Scoateti-l pe servetele absorbante si lasati-l sa se scurga de ulei. Serviti pieptul de pui umplut, cu salata de varza noua si marar. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: