Budinca de vara

6 portii – 30 minute
budinca_vara
6 – 8 felii subtiri de paine sau 6 – 8 biscuiti amaretto sau 8 linguri pesmet din biscuiti; 175g zahar praf; 300ml apa; 250g capsune; 500g zmeura; 175g coacaze negre sau afine; 175g coacaze rosii; frunze de menta pentru ornare; unt pentru uns castroanele
Ungeti 6 castronele cu unt. Tapetati-le cu felii de paine, biscuiti sau pesmet umezit putin. Puneti intr-o cratita apa si zaharul si fierbeti 3 – 5 minute pana obtineti un sirop putin ingrosat. Puneti in acest sirop jumatate din cantitatea de zmeura si restul de fructe taiate in jumatati, cubulete (capsunele) sau intregi (zmeura, coacazele, afinele). Caliti fructele cateva minute la foc potrivit, pana cand se inmoaie putin, dar nu trebuie sa se terciuiasca. Cu o lingura se puneti aceasta compozitie cu fructe in cele 6 castronele, peste stratul de paine, biscuiti, sau pesmet. Acoperiti fructele cu un strat de paine, biscuiti sau pesmet si peste acesta turnati putin sirop ramas de la calirea fructelor. Puneti castronelele astfel pregatite la frigider peste noapte. Faceti un piure din zmeura care a ramas. Inainte de servire, rasturnati castronelele pe farfurii tinute la rece, turnati deasupra piure de zmeura si decorati cu frunze de menta si, eventual, cu fructe proaspete.(Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: