Salata pentru preparate reci din carne

2 portii – 20 minute + 20 minute la frigider
capsune_rucola
300g capsune proaspete; 2 linguri ulei de masline sau din samburi de struguri; 1 lingurita otet balsamic; 4 linguri suc de portocale; 2 leg. (200g) frunze proaspete de ruccola, macris sau salata verde creata; 1 lingura miere; 2 lingurite boabe de piper verde; ± sare, piper
Curatati fructele de codite si taiati-le in jumatati. Puneti-le intr-un castron. Spalati frunzele de salata, ruccola sau macris si rupeti-le in bucati mai mari. Puneti-le in castronul cu fructe. Zdrobiti mai mare piperul si amestecati-l cu putina sare. Amestecati mierea cu sucul de portocale, otetul si uleiul. Adaugati piperul cu sare. Turnati dressing-ul peste salata si capsune. Amestecati cu atentie, pentru a nu zdrobi fructele. Tineti 15-20 de minute salata la frigider, inainte de servire. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: