Pappardelle cu crema picanta si urda

4 portii – 55 minute
papardele copy
320g pappardele; 900g rosii mici coapte; 300g urda; 1 morcov; 1 ramura de telina; 1 ceapa; 100ml smantana; 1 lingurita zahar; 40g unt; 1 ramura cimbru; 1 ardei iute; ± sare, piper
Taiati rosiile si ceapa in felii iar morcovul si telina in cubulete. Topiti intr-o cratita untul, apoi puneti legumele taiate, zaharul, cimbrul si ardeiul iute fara seminte. Sarati, piperati si lasati pe foc 40 minute. Sosul obtinut trebuie sa-l uniformizati cu un blender, apoi puneti-l intr-o cratita si adaugati smantana. Puneti crema obtinuta la foc potrivit pentru alte 15 minute. Fierbeti pastele, scurgeti-le de apa si amestecati-le cu crema picanta rezultata. Condimentati cu cimbru si presarati cu bucatele de urda. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: