Turtite din dovlecei

4 portii – 35 minute + 30 minute la frigider
turtite_dovlecel copy
Turtite:
450g dovlecei; 75g faina; 1 ou; 2 linguri ulei; ± sare, piper
SOSUL:
1 lingura frunze de busuioc verzi; 4 catei de usturoi; 100g parmezan ras; coaja rasa de la 1 lamâie; 150ml ulei de masline
Pregatiti mai întâi sosul care trebuie sa stea la rece pâna în momentul servirii: zdrobiti într-un mojar frunzele de busuioc împreuna cu usturoiul, pâna când obtineti o pasta fina. Transferati pasta într-un castron, adaugati parmezanul ras si coaja de lamâie. Turnati apoi uleiul, picatura cu picatura, ca la maioneza, amestecând mereu. Când tot uleiul este încorporat, turnati sosul obtinut înt-o sosiera, acoperiti-l cu o folie si puneti-l la rece. Radeti dovleceii, cu coaja cu tot, pe razatoarea cu ochiuri mari. Sarati si amestecati, apoi lasati 30 de minute la rece. Între timp, puneti faina într-un castron, adaugati galbenusul batut si uleiul si 4-5 linguri apa. Amestecati ingredientele pâna când obtineti o compozitie omogena. Lasati amestecul 30 de minute la rece. Bateti albusurile spuma si combinati într-un castron mai mare spuma de albus cu amestecul de faina si galbenus si cu dovleceii rasi, bine storsi de zeama pe care au lasat-o. Luati cu lingura din compozitia omogenizata si frigeti în ulei încins turtitele, pe amândoua partile. Scoateti-le pe servetele pentru a înlatura uleiul în exces. Pastrati-le la cald pâna când terminati de prajit toate turtitele. Serviti-le calde cu sosul rece. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: