Cosulete cu inghetata si fructe de padure

12 portii – 40 minute + 3 ore la congelator
DSC_0033_3
500g foi de placinte; 4 linguri unt
INGHETATA:
250ml smantana; 500g kiwi; 100g zahar praf; 200ml ceai verde concentrat;
ORNARE:
800g fructe de padure
Taiati foile de placinte in patrate cu latura de 15–20cm. Ungeti foile cu unt topit si suprapuneti cate 5 – 6 patrate, cu colturile orientate diferit. Puneti peste patrate un borcan sau un castron termorezistent, unse cu ulei, si adunati foile in jurul lor, pentru a obtine niste cosulete. Astfel pregatite, puneti-le la copt in tava unsa si tapetata. Se coc in 10 –15 minute. Desprindeti-le de pe castronul termorezistent si lasati-le la racit.
Pentru inghetata, curatati kiwi si faceti din pulpa lor un piure, cu blenderul. Amestecati piureul cu ceaiul verde si fierbeti amestecul 10 minute. Adaugati zaharul si smantana, numai dupa ce piureul s-a racit. Omogenizati amestecul si puneti-l la congelat. Amestecati din cand in cand.
Umpleti cosuletele cu inghetata si ornati-le cu fructe proaspete de padure. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: