Nmaratoarea zilelor de vacanta

4 portii – 30 minute
numaratoare copy
1 felie mai mare de pepene rosu; 1 ciorchine de struguri rosii; 1 ciorchine de struguri albi; 4 betisoare de lemn pentru frigarui

Se taie din pepenele rosu doua triunghiuri mai groase, de cel putin 4cm grosime si 15cm lungimea laturilor. Cu cat triun-ghiurile sunt mai groase, cu atat stabilitatea numaratoarei este mai mare.
Se iau boabele de strugure de pe ciorchini. Se decupeaza mici sfere de pepene galben cu ajutorul unei lingurite speciale, rotunde. Se insira apoi pe betele de frigarui boabe de strugure verde, de strugure rosu si de pepene galben. Se pun boabe in numar egal pe fiecare betisor. Betisoarele se infig paralel in triunghiurile de pepene. “Numaratoarea” este gata pentru viitorul scolar. Daca vreti, puteti sa indulciti efortul “numaratului” cu un sos preparat astfel: se amesteca 4 linguri iaurt cu 1 lingura miere, 1/2 lingurita scortisoara rasa si 1 lingura nuci macinate fin. (Daniel Petre)

SFAT BPT
Aceasta reteta are si o versiune acru-dulce: in loc de pepene rosu, pentru suportul numaratoarei, se taie triunghiuri de cascaval sau telemea. Bilele sunt din pere, mere, branza mozzarella si boabe de struguri rosii.

Etichete: , ,

Un răspuns to “Nmaratoarea zilelor de vacanta”

  1. Mirela Says:

    Minunată idee! Un blog foarte interesant. Am sa caut si revista.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: