Rata cu rosii si ananas

4 portii – 80 minute
Rata cu rosii si ananas
800g carne de rata; 400g rosii mici (cherry); 300g ananas (din compot); un varf de cutit curry; 1 catel de usturoi; 1 lingura pasta de tomate; 1 foaie de dafin; 150ml ulei; 1 leg. patrunjel; ± sare, piper
Curatati carnea de pielite, spalati-o si taiati-o in bucati potrivite. Prajiti-o in ulei pana ce se patrunde bine si se rumeneste frumos pe toate partile, apoi adaugati pasta de tomate si curry-ul. Mai prajiti 1-2 minute, dupa care puneti rosiile taiate in jumatati, ananasul taiat in bucatele si foaia de dafin. Potriviti de sare si piper, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic 30 de minute. Intre timp, daca este cazul, completati cu putina apa fierbinte. Cu 2 minute inainte de a opri focul, presarati peste cele din tigaie patrunjelul tocat marunt impreuna cu usturoiul si amestecati, astfel incat rosiile sa nu se zdrobeasca prea rau. Serviti rata cu rosii si ananas, si sosul din tigaie, fierbinte. Optional, deasupra, puteti sa radeti putin parmezan sau un cascaval mai tare. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: