Minitarte cu ciuperci si ceapa rosie

6 portii – 60 minute
Minitarte cu ciuperci
4 cepe rosii; 60ml ulei de masline; 2 linguri unt; 1 lingurita zahar (de pref. Brun); 15ml otet balsamic; 1 lingurita sos de soia; 200g ciuperci; 1 catel de usturoi; 1 lingura frunze verzi de tarhon; 1 lingura frunze; verzi de patrunjel; 250g branza telemea; ± sare, piper
ALUATUL:
200g faina; 100g unt; 50g parmezan ras; 2-3 linguri apa rece; un varf de cutit piper proaspat macinat
Pentru a pregati aluatul, amestecati ingredientele, folosind atata apa cata este necesara pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Puneti aluatul la rece pana cand pregatiti umplutura. Puneti intr-o tigaie uleiul si jumatate din cantitatea de unt si caliti ceapa taiata in rondele. Amestecati din cand in cand pentru a se cali uniform. Acoperiti tigaia si caliti la foc mic timp de 15 minute, apoi luati capacul, mariti focul si adaugati zaharul. Amestecati mereu ceapa, pana cand incepe sa se caramelizeze si sa se inchida la culoare. Turnati peste ceapa otetul si sosul de soia si mai tineti vasul pe foc pana cand se evapora tot lichidul format. Luati vasul de pe foc si lasati ceapa la racit. In alt vas puneti untul ramas si caliti ciupercile, verdeturile si usturoiul pisat. Cand acestea sunt bine rumenite, puneti-le peste ceapa si amestecati-le.
Tapetati tavite mici pentru minitarte (savarine) cu aluat, intepati aluatul cu furculita din loc in loc si coaceti-le la foc potrivit spre mare (200-220 C) 12 – 15 minute, sau pana cand devin usor aurii. Scoateti minitartele din tavite dupa ce s-au racit putin si puneti-le intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Umpleti fiecare minitarta cu amestecul de ceapa si ciuperci. Radeti deasupra telemea, puneti tava la cuptor pentru 10 – 15 minute si coaceti la foc potrivit. Serviti minitartele calde. (Daniel Petre)

Etichete: ,


%d blogeri au apreciat asta: