Salata de varza si rubarbar

2 portii – 20 minute
rubarbara_varza copy
1 varza potrivita; 1 leg. marar verde; 1 leg. cimbru verde; 100g nuci zdrobite mai mare; 4 – 5 tulpini de rubarbar; 2 linguri otet;
(balsamic, de mere, aromat); 2 linguri ulei; ± sare, piper
Taiati varza cât mai marunt. Sarati-o, piperati-o si framântati-o putin. Amestecati-o cu cimbrul tocat marunt si puneti-o la frigider. Intre timp curatati tulpinile de rubarbar de pielita roscata, spalati-le, scurgeti-le de apa si taiati-le în cubulete. Amestecati otetul cu uleiul, adaugati mararul tocat marunt si nucile zdrobite. Luati varza din frigider si amestecati-o cu rubarbarul. Turnati deasupra amestecul de ulei, otet si nuci. Amestecati pentru omogenizare. Pastrati salata la frigider înainte de servire. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: