Ciorba de vita à la grecque

10 portii – 120 minute
Ciorba de vita a la grecque
600g piept de vita fara os; 1 rasol de vita cu os; 2 cepe; 2 morcovi; 1 telina mica; 1 ardei gras; 6 galbenusuri; 500g smantana; 1 lamaie; 1 leg. patrunjel; ± sare, piper
Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o si puneti-o la fiert in 5 l de apa. Cand incepe sa fiarba in clocot luati spuma de cate ori este cazul si fierbeti carnea 75 de minute. Adaugati apoi legumele curatate, spalate si taiate in cubulete. Cand carnea este bine fiarta, scoateti-o din zeama in care a fiert. Pieptul taiati-l in bucati iar rasolul curatati-l de pe os, tocati-l mai marunt, in bucatele si puneti carnea inapoi in oala. Adaugati o lingura cu sare si lasati ciorba sa mai fiarba 10-15 minute. Amestecati intr-un castron smantana cu galbenusurile si zeama de lamaie. Luati oala de pe foc si du pa 1-2 minute turnati in aceasta amestecul de smantana, putin cate putin, amestecand incontinuu. La final potriviti de sare si piper, dupa gust si serviti ciorba calda, cu patrunjel tocat marunt, presarat pe deasupra. (Daniel Petre)

About these ads

Etichete: , ,

Un răspuns la “Ciorba de vita à la grecque” r r

  1. lili spune:

    pare interesanta am sa o probeza reteta sa vad cum iesa

Comentariile nu sunt permise.


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 28 other followers

%d bloggers like this: