Pulpe de pui cu orez si praz

4 portii 50 minute

Pulpe pui orez praz

4 pulpe de pui mari; 2 fire de praz; 200g orez cu bobul lung; 600ml supa de pui 150ml ulei; 1 lamaie; 1 leg. ceapa verde; ± sare, piper

Pulpele de pui curatate si spalate, crestati-le pe toate partile si presarati-le cu sare si piper si stropiti-le cu zeama de lamaie. Incingeti intr-o tigaie mai mare uleiul si prajiti-le la foc mic circa 20 de minute pana ce se rumenesc bine pe toate partile. Scoateti-le, apoi pe o farfurie, acoperiti-le cu un capac si pastrati-le la cald. In grasimea ramasa de la prajitul pulpelor puneti ceapa verde tocata marunt, prazul taiat in rondele si orezul spalat in 2-3 ape. Dupa circa 5 minute puneti, putin cate putin, supa. Cand supa adaugata este absorbita de orez, puneti din nou supa si tot asa pana ce orezul este bine fiert. Spre final, potriviti de sare si piper, apoi puneti deasupra orezului pulpele de pui, acopera tigaia cu un capac si mai lasa la foc mic 5 minute. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: