Ciorba de conopida

6 portii – 60 minute
ciorba_conopida
1 conopida mare; 1 morcov; 1 telina mica; 2 cepe; 2 ardei grasi (rosu si verde); 50ml ulei; 1 leg. patrunjel; 1 lamaie; ± sare
Desfaceti conopida in buchetele, spalati-le si scurgeti-le de apa. Curatatizarzavatul, spalati-l, tocati-l marunt si inabusiti-l in ulei, impreuna cu buchetetete de conopida. Stingeti legumele calite cu 150ml apa clocotita si mai lasati sa fiarba pana cand toate legumele se inmoaie putin. Adaugati 2,5 litri apa fiarta si lasati ciorba la foc mic pana cand toate cele din oala sunt bine fierte. La final potriviti de sare si piper si acriti ciorba cu zeama de lamaie. Se serveste calda, cu patrunjel tocat marunt. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: