Mancare siciliana

4 portii – 60 minute
Mancare siciliana
500g rosii; 500g dovlecei; 500g vinete tinere; 5 linguri ulei de masline; 2 linguri otet de mere; 1 ceapa taiata marunt; 2 linguri amestec de ierburi aromate taiate marunt (rozmarin, tarhon, busuioc, patrunjel, marar etc); ± sare, piper
Spalati legumele si taiati-le in rondele cu grosimea de circa 0,5cm. Stropiti cu otet rondelele de vinetele si dovleceii, apoi lasati-le sa se scurga, pe o strecuratoare. Caliti ceapa in 2 linguri de ulei si puneti-o pe fundul unei tavi. Asezati in tava, peste ceapa, rondelele de legume, alternandu-le: una de rosie, una de vanata si una de dovlecel si se repetati. Ungeti rondelele de legume cu uleiul ramas si presarati deasupra sare, piper si ierburi aromate, dupa gust. Puneti tava in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute sau pana cand legumele se inmoaie si se rumenesc uniform. Astfel preparate legumele se servesc calde. Se pot stropi cu mujdei de usturoi sau cu sos de rosii picant. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: