Piept de pui cu grau

4 portii – 40 minute
pui cu grau
2 piepti de pui mai mari; 400g grau; 1 ceapa; 2 morcovi; 1 pastarnac; 4 linguri ulei; 100g stafide; 1 ardei iute; 1 leg. patrunjel verde; 1 lamaie; ± sare, piper
Taiati carnea in bucati mai mici si condimentati-o. Infasurati-o intr-o folie de plastic si puneti-o la frigider pentru 15 minute. Curatati zarzavatul, taiati-l in cubulete si puneti-l la fiert impreuna cu graul ales si spalat in mai multe ape. |ncingeti 3 linguri de ulei in tigaie si prajiti ardeiul iute taiat in felii. Dupa 3 minute, scoateti ardeiul din ulei si prajiti bucatile de carne. Scoateti carnea pe farfurii incalzite si serviti-o cu graul fiert, in care ati adaugat si stafidele, cu 10 minute inainte de a fi gata. Graul trebuie bine scurs de apa in care a fiert si stropit cu ulei amestecat cu zeama de lamaie. Presarati deasupra patrunjel verde tocat fin si coaja rasa de lamaie. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: