Prajitura cu lapte si doua ciocolate

12 portii – 50 minute
Prajitura cu lapte si doua ciocolate
BLATUL: 225g fulgi de ovaz prajiti; 50g alune prajite zdrobite; 50g unt; 25g ciocolata; neagra de menaj;
CREMA:
350g branza dulce, crema de branza, sau crema mascarpone; 100g zahar praf; 200ml; apte; 300ml frisca batuta din smantana; 1 lingura rasa gelatina; 3 linguri apa; 175g ciocolata neagra de menaj; 175g ciocolata alba de menaj
Puneti fulgii de ovaz, prajiti putin in tigaie uscata, intr-o punga de plastic si zdrobiti-i cu ajutorul unui sucitor de lemn. Amestecati-i apoi cu alunele bine zdrobite. Topiti untul si ciocolata si turnati amestecul peste fulgi. Amestecati bine pentru ca toti fulgii sa fie prinsi in ciocolata. Ungeti cu unt o tava rotunda cu diametrul de 22-23cm. Puneti fulgii in ea si tasati-i cu ajutorul unei linguri sau cu fundul unui pahar. Frecati branza cu zaharul, cu ajutorul unei linguri de lemn. Adaugati laptele si frisca. In alt vas inmuiati gelatina in apa, apoi incalziti putin vasul pentru a ca gelatina se se dizolve bine. Turnati gelatina in amestecul cu lapte, omogenizati si impartiti amestecul in doua castroane. In unul adaugati ciocolata alba topita, in celalalt, adaugati ciocolata neagra topita. Omogenizati amestecurile. Puneti peste blatul din fulgi cate o lingura din cele fiecare amestec, alternativ, pana cand se termina. Cu o furculita trasati niste cercuri, santulete concentrice, pentru decor. Puneti prajitura la rece pana cand se intareste. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: