Fettuccine cu ton si ceapa

4 portii – 35 minute
fetucine
320g fettuccine; 160g ton in ulei; 4 rosii; 2 cepe; 20 buc. masline fara samburi; 5 linguri ulei de masline; 1 leg. busuioc; ± sare, piper
Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o julien, apoi caliti-o intr-o tigaie, in uleiul de masline si 3-4 linguri cu apa. Opariti rosiile, curatati-le de pielita, taiati-le in cubulete si apoi pasati-le pentru a obtine un piure. Turnati piureul peste ceapa calita, potriviti de sare si lasati pe foc 5 minute. Scurgeti tonul de ulei si sfaramati-l. Peste sosul de rosii puneti maslinele si tonul. Fierbeti pastele in apa cu sare. Scurgeti-le de apa si turnati peste ele sosul de rosii. Condimentati cu busuioc taiat in fasii si cu piper proaspat macinat. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: