Cartofi cu chimen

4 portii – 45 minute
cartofi cu chimen
800g cartofi; 2 linguri seminte de chimen; 4 linguri ulei de masline; 1 lingurita boia de ardei dulce; 1 salata verde; 1 morcov; 4 cepe; 1 lingurita zahar; ±sare, piper
Se fierb cartofii în coaja, se lasa la racit şi se curata. Se taie ceapa şi se caleşte în ulei, împreuna cu semintele de chimen. Se adauga sare şi piper. Cand ceapa începe sa se îngalbeneasca, se adauga zaharul şi boiaua şi se mai lasa la foc potrivit 5 minute. Se amesteca în vas, ca sa nu se prinda. Se taie cartofii în rondele şi se adauga peste ceapa caramelizata, se amesteca ingredientele, cu grija, ca sa nu se rupa rondelele de cartofi. Se mai lasa la foc 3 minute şi se serveşte pe un „pat” de frunze de salata verde, peste care s-a ras morcov. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: