Fasole alba cu legume

4 portii – 70 minute
fasole alba cu legume
500g fasole alba fiarta; 2 morcovi; 1 radacina pastarnac; 1 telina; 1 sfecla mai mica; 2 radacini de patrunjel; 3 fire de ceapa verde sau; 1 fir de praz; 1 leg. marar verde; 2 catei de usturoi; 100ml ulei; 1 varf de lingurita boia iute; 1 lingurita hrean; ± sare, piper
Se curata legumele şi se taie în cubulete cam de aceeaşi dimensiune. Se calesc acestea în ulei, împreuna cu usturoiul pisat, ceapa verde taiata marunt, hreanul, sare, piper şi boia. Se toarna legumele calite peste fasole şi se amesteca pentru omogenizare. Se presara cu marar verde taiat marunt. Se poate servi rece sau calda.
NOTA: Se mai pot adauga, dupa dorinta, masline fara samburi sau boabe de porumb fiert. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: