Ciorba de fasole verde cu smantana

6 portii – 70 minute
ciorba_fasole
500g fasole verde; 300g smantana; 2 cepe; 2 morcovi; 1 radacina de patrunjel; 1 radacina pastarnac; 1 telina mica; 75ml ulei; 2 oua; 4 cartofi; 1 lamaie; ± sare, piper
Caliti ceapa tocata marunt impreuna cu radacinoasele taiate in cubulete, in ulei, circa 10 minute, apoi adaugati fasolea verde taiata in bucatele. Dupa 10 minute adaugati 2,5 l apa, acoperiti oala cu capac si lasati sa fiarba la foc mic, 30 de minute. Puneti apoi cartofii, taiati in cubulete. La final adaugati ouale batute impreuna cu smantana, potriviti de sare si piper si acriti ciorba cu zeama de lamaie dupa gust. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: