Icre de masline

4 portii – 45 minute
icre_masline
450g masline mari negre; 1 ceapa; 2 felii de paine; 2 linguri ulei; 2 linguri margarina; 1 lingura suc de lamaie; 1 lingurita rasa boia de ardei dulce; ± sare, piper
Intepati maslinele in 3 – 4 locuri si lasati-le 15 – 20 minute în apa calda la înmuiat. Scoateti-le samburii si toacati-le cat mai marunt cu ajutorul unui blender sau treceti-le prin masina de tocat. Pasta de masline obtinuta amestecati-o bine cu painea inmuiata şi stoarsa. Adaugati apoi treptat uleiul, ca la maioneza si margarina. In acest timp amestecati ingredientele incontinuu. Adaugati si ceapa taiata marunt, zeama de lamaie si condimentele (sare, piper, boia iute) dupa gust. Cu pasta obtinuta se fac tartine care se orneaza cu felii subtiri de lamaie. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: