Prajitura cu struguri

24 bucăți – 70 minute
prajitura_struguri
FOILE:
8 oua; 5 linguri faină; 8 linguri zahar; 5 linguri miez de nuca; un varf de cuţit praf de copt; unt si făină pentru tapetat tava
CREMA:
4 oua; 250g zahar; 250g unt; 300g struguri
Bateti albusurile spuma si cand spuma se tine bine de tel, adaugati treptat, cate 1 lingura zahar. Dupa fiecare lingura de zahar bateti energic spuma. Cand ati adaugat tot zaharul, impartiti egal compozitia obtinuta in doua castroane. In primul castron adaugati 4 galbenusuri batute putin, 4 linguri faina si un varf de cutit praf de copt. Omogenizati compozitia si coaceti din ea 2 foi, pe spatele unei tavi unse cu unt si tapetate cu faina.
In al doilea castron cu spuma de albusuri adaugati 4 galbenusuri, 1 lingura faina si 5 linguri miez de nuca macinat. Omogenizati compozitia si coaceti 1 foaie intr-o tava unsa si tapetata. Scoateti foile din tavi si lasati-le la racit. Intre timp, pregatiti crema: fierbeti la bain-marie ouale batute si frecate cu zaharul. Cand compozitia se ingroasa, luati vasul de pe foc si continuati sa amestecati inca 10 minute. Lasati apoi la racit. Frecati untul cu o lingura de lemn pentru a elimina apa sau zerul care rezulta. Cand ati obtinut o compozitie cremoasa, adaugati untul in crema racita si omogenizati. Puneti pe un platou o foaie galbena, ungeti-o cu crema, deasupra asezati foaia cu nuci si ungeti-o cu crema. Pe crema asezati boabe de struguri, curatate de codite si spalate. Deasupra lor asezati a doua foaie galbena peste care intindeti in strat subtire crema. Ornati cu boabe de struguri albi si negri. Tineti prajitura 15 minute la frigider, apoi puteti sa o taiati. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: