Tarta cu ciuperci

8 portii – 55 minute
Tarta cu ciuperci
400g hribi; 4 linguri unt; 1 pachet aluat de tarte; 150g telemea; 150g cascaval; 2 oua; 80g unt; 400g bacon; 50ml brandy; 4 fire patrunjel; ±sare piper; 1 kg fasole boabe
Ungeti o forma de tarta cu o lingura de unt apoi intindeti in aceasta foaia de tarta. Intepati cu o furculita aluatul din loc in loc, puneti peste el hartie de copt si peste aceasta boabe de fasole. Puneti tava la cuptor pentru 10 minute. Scoateti boabele de fasole si hartia de copt si pune tava inapoi in cuptor, pentru inca 5 minute. Scoateti, apoi tava din cuptor. Topiti untul ramas intr-o tigaie. Puneti bacon-ul taiat felii si caliti-l 1-2 minute la foc mare, apoi puneti brandy-ul. Lasati pe foc pana se evapora brandy-ul. Ciupercile spalati-le, curatati-le si taiati-le in felii, pe lungime. Puneti ciupercile in tigaie, peste bacon si potriviti de sare si piper. Caliti-le 1 minut la foc mare amestecand incontinuu, apoi inca 10 minute la foc mic. Amestecati bine telemeaua rasa cu cascavalul ras pe razatoarea mare si cu 1 ou batut. Turnati amestecul peste foaia de tarta si intindeti-l uniform. Peste acest amestec puneti ciupercile si bacon-ul. Printre ciuperci puneti firele de verdeata intregi. Ungeti tarta deasupra cu un ou batut si coaceti-o in cuptorul incins, la foc potrivit pana cand se rumeneste uniform. Se serveste calda, insotita de vin rosu. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: