Rulada de vitel cu morcov si spanac

6 portii – 90 minute
rulada_vitel
1kg carne de vitel tocata; 2 morcovi mari; 400g spanac congelat; 1 ceapa; 100g unt; 200g smantana; 1 leg. ceapa verde; 1 leg. patrunjel; 1 leg. marar; 1 catel de usturoi; ± sare, piper
Curatati morcovii, spalati-i si fierbeti-i intregi in apa cu putina sare, circa 30 de minute. Tocati marunt ceapa uscata si caliti-o 1-2 minute in 50g unt, apoi puneti spanacul si lasati sa se caleasca la foc mic 10 minute. Amestecati intr-un castron carnea tocata cu untul ramas, inmuiat. Adaugati sare si piper dupa gust si usturoiul tocat marunt. Intindeti carnea intr-un strat de circa 2 cm, apoi peste aceasta puneti uniform spanacul calit. Pe mijloc puneti morcovii carora le-ati taiat varfurile si cotorul. Rulati carnea cu ajutorul unei folii de aluminiu si puneti rulada astfel formata
intr-o tava de chec. Puneti tava in cuptorul incins si coaceti rulada la foc potrivit, circa 45 de minute. Lasati rulada 10-15 minute sa se raceasca, apoi taiati-o in felii de circa 2 cm. Serviti-o calda cu garnitura de piure de cartofi si cu un sos rece pe care-l obtineti din smantana amestecata cu ceapa verde si verdeata, toate tocate marunt. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: