Strudel cu ciuperci de padure

4 portii – 30 minute
strudel cu ciuperci
500g foi de placinta; 2 linguri unt; 1 ceapa; 1 catel de usturoi; 250g ciuperci de padure; 75ml vin alb sec; 100g telemea desarata; 1 lingura patrunjel verde tocat; 1 lingura marar verde tocat; 1 lingura cozi de ceapa verde tocate; ± sare, piper
Caliti in unt ceapa taiata marunt si usturoiul pisat. Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca adaugati ciupercile taiate in felii subtiri, si vinul. Lasati vasul pe foc potrivit pana cand se inmoaie ciupercile si zeama lasata de acestea se mai evapora. Opriti focul si lasati amestecul la racit. Adaugati branza rasa si ierburile tocate marunt in amestecul rece. Omogenizati compozitia si condimentati-o cu sare si piper. Suprapuneti 5 – 6 foi de placinta, unse cu ulei. Turnati amestecul cu ciuperci pe foi si rulati-le. Puneti strudelul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, unsa cu ulei. Coaceti strudelul la foc potrivit, 20-25 de minute sau pana cand se rumeneste frumos pe deasupra. Lasati-l apoi sa se raceasca putin si taiati-l in felii cu grosimea de 2 – 3cm. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: