Tarta cu fructe de toamna

24 bucati – 70 minute
tarta fructe de toamna
4 oua; 18 linguri zahar; 14 linguri lapte; 14 linguri ulei; 16 linguri faina; 1 linguriţa bicarbonat; 500g fructe de sezon (100g mere, 100g pere, 100g struguri, 100g mure, 100g cubuleţe de pepene galben); 50ml coniac/lichior; 150g nuci; 4 linguri miere
Puneti 4 linguri zahar intr-o tava unsa cu unt şi caramelizati-l la foc potrivit. Mişcati tava in aşa fel incât caramelul sa se intinda pe toata suprafata tavii. Puneti in tava fructele taiate in felii, cubulete, rondele, cât mai variat, dar aproximativ de aceleaşi dimensiuni sa fie bucatile. Puneti tava in cuptorul incins, la foc potrivit, 15 minute, apoi scoateti-o. Intre timp, frecati zaharul cu ouale pana obtineti o compozitie spumoasa. Adaugati treptat, uleiul, laptele si faina in care ati amestecat si bicarbonatul. Turnati compozitia omogenizata peste fructele calite pe care le-ati stropit inainte cu coniac sau lichior. Coaceti tarta la foc potrivit inca 40-45 de minute. Cand tarta este coapta, rasturnati-o, dupa ce s-a racit, pe o tava. Deasupra turnati o glazura obtinuta din nucile zdrobite calite in miere timp de 5 minute. Lasati la racit si taiati in bucati potrivite. (Daniel Petre)

Etichete: , , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: