Ciorba de potroace cu orez

10 portii – 75 minute
ciorba_potroace
1kg maruntaie de pasare(aripi, gat, labe, pipote); 300g orez; 3 cepe; 2 morcovi; 2 radacini patrunjel; 400g rosii bine coapte; 4 cartofi mari; 4 oua; 1 l zeama de varza; 1 leg. leustean; ± sare, piper
Se curata, se spala si se pun la fiert maruntaiele in 4 litri de apa si 1 lingurita de sare. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu morcovii, apoi se pun acestea in oala cu ciorba. Se adauga patrunjelul tocat marunt, rosiile oparite, curatate de pielita si taiate in cubulete si cartofii taiati mai mare. Se lasa sa fiarba 30 de minute, apoi se pune orezul. Dupa 10 mi-nute se adauga zeama de varza, verdeata tocata si se potriveste de sare si piper. La final se pun ouale batute bine cu 4-5 linguri de zeama din oala cu ciorba. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: