Gasca cu mere si prune

4 portii – 75 minute
gasca_prune_mere1
2 piepti de gasca; 4 mere; 300g prune; 150g untura de gasca; 50ml ulei; 3-4 fire tarhon; ± sare, piper
Incingeti intr-o tigaie mare untura si prajiti la foc mic pieptul de gasca curatat, spalat si presarat cu sare si piper. Rumeniti-l bine intorcandu-l pe toate partile, apoi cand acesta este bine patruns, scoateti-l pe un platou si pastrati-l la cald. In grasimea ramasa adaugati uleiul si puneti prunele curatate de samburii si taiate in jumatati. Prajiti-le 20 de minute la foc mic pana cand se inmoaie bine. Adaugati merele spalate curatate de samburi si taiate in feliute. Presarati fructele cu sare si piper si adaugati tarhonul tocat marunt. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati la foc mic 3-4 minute. Serviti pieptul de gasca taiat in feliute si stropit cu 1-2 linguri din sosul pe care fructele l-au lasat in tigaie si cu garnitura de mere si prune calite. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: