Bors de stevie cu omleta

10 portii – 70 minute
Bors stevie omleta
5-6 leg. stevie; 6 oua; 1 ceapa mare; 2 morcovi; 1 radacina patrunjel; 150ml ulei; 1 lingura pasta de tomate; 200g orez; 1,5 l bors; 1 leg. leustean; ± sare

Stevia se opareste si se clateste in apa rece, apoi se toaca mai mare. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, apoi se pune pasta de tomate si se stinge cu 200ml bors. Se pun legumele, curatate, spalate si tocate marunt, la fiert, in 3 l apa, impreuna cu stevia oparita. Dupa 30 de minute se adauga ceapa calita cu pasta de tomate. Se pune si orezul, se potriveste gustul de sare si se mai fierbe 20 de minute. La sfarsit, se pune borsul fiert separat si o omleta, facuta din cele 5 oua, care se marunteste cu o furculita. Se pune leusteanul tocat si se mai da borsul in câteva clocote Se serveste dupa 30 de minute. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: