Costita de porc la gratar

4 portii – 30 minute
costite de porc
1,5kg costita cruda de porc; 50ml ulei; 1 ceapa; 6 rosii bine coapte; 1 lingurita boia de ardei dulce; 1 lingura sos de soia; 2 catei de usturoi; 2 linguri mustar; 1 lingura zahar brun; 1 lingurita miere; 1 lingurita rasa scortisoara; ± sare, piper

Opariti rosiile, curatati-le de pielita si tocati-le marunt. Tot marunt tocati si ceapa, curatata si spalata. Caliti ceapa in ulei, intr-o tigaie, apoi dupa 3-4 minute puneti rosiile tocate. Adaugati boiaua, zaharul, mierea, mustarul, sosul de soia, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic, circa 20 de minute.
Curatati costita de grasimea in exces, stratul de grasime nu trebuie sa fie mai gros de 5-6mm. Presarati-o cu sare, piper si scortisoara, apoi puneti-o la fript pe un gratar incins. Cat timp costita se frige, ungeti-o cu sosul pregatit. Cand costita este bine patrunsa si frumos rumenita, scoateti-o pe un blat de lemn portionati-o si puneti-o pe un platou, pe un “pat” de salata verde. Serviti costita calda cu sosul ramas si cu o garnitura la alegere. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: