Placintele din porumb

20 bucati – 45 minute
placintele_porumb
500ml lapte acru, iaurt, kefir; 2 oua; malai macinat foarte fin; 2 linguri fulgi de porumb; 1 lingurita seminte de chimen; 1 lingura zahar sau miere; 1 lingurita bicarbonat; ulei pentru prajit; un varf de cutit sare
In iaurtul pus intr-un castron mai mare adaugati, pe rand, ouale batute, fulgii de porumb, chimenul, zaharul/mierea, sare si faina de malai macinat foarte fin. Adaugati atata malai pana cand compozitia rezultata are consistenta smantanii mai groase. Omogenizati bine compozitia, luati din ea cu o lingura mai mare si turnati intr-o tigaie cu ulei incins. Prajiti placintelele pe amandoua partile si serviti-le calde sau reci, cu fructe de sezon alaturi. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: