Ardei capia copti

1kg ardei; 150ml otet; 2 linguri miere de albine; 2 aspirine; 2 foi de dafin; 1 frunza de telina

Ardeii se spala, se sterg si se pun la copt, la foc viu, care sa-i parleasca, fara sa-i inmoaie. Se presara apoi cu sare pe toate partile si se pun intr-un vas acoperit. Dupa ce au stat cam o jumatate de ora acoperiti, se curata usor de coaja si se pun intr-un castron. Otetul, mierea, aspirina, dafinul, telina se pun la fiert pentru 10 minute si apoi se toarna peste ardei. Se intorc ardeii ca sa se inmoaie bine in otet, se aranjeaza in borcane si se toarna zeama ramasa peste ei. Se pun apoi borcanele inchise ermetic in cuptor si se tin la foc mic 30 minute. Se stinge focul si se lasa borcanele in cuptor, pana ce se racesc. Cand se servesc, se stropesc cu putin ulei. (Viorica Timofte – Soveja, Vrancea)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: