Ardei sau gogosari umpluti cu varza

gogosari umpluti cu varza
25-30 ardei grasi sau gogosari; 2kg varza taiata; 1/2kg morcovi rasi; 1/2 kg telina; 30g sare; 20g zahar; 2 foi de dafin; 10 boabe de piper; 2 linguri seminte de mustar; 100g hrean taiat in felii marunte
Se scot cotoarele si samburii ardeilor sau gogosarilor. Se amesteca intr-un vas legumele pentru umplutura. Acestea se taie sau se dau pe razatoarea mare, dupa preferinta. Se pune sare peste legume si se amesteca bine, apoi se umplu ardeii sau gogosarii, indesand bine umplutura. Se asaza in borcane cu umplutura in sus. Se fierbe apoi apa cu otetul(2 l apa la 1 l otet), timp de 5 minute. In lichidul acesta se adauga sare, zahar, dafin, piper, cimbru, 1 frunza de telina, boabe de mustar. Se lasa vasul acoperit 10 minute, ca sa se pastreze bine aromele. Se toarna fierbinte in borcane, se scutura putin borcanele, ca sa iasa bulele de aer, se leaga cu celofan si se pun la rece. Pentru aceasta conserva se foloseste varza de toamna care se pastreaza mai bine. Se poate folosi si varza rosie, dar atunci nu se mai combina cu alte legume, se condimenteaza doar, dupa gust. (Dorina Udrea – Bistrita)

Gogosari murati
Se aleg gogosari carnosi care se curata, se spala si se taie. Se face o solutie din 2 parti otet de 9 grade si o parte apa, 500g zahar, sare (1 lingura la 1l de solutie), boabe de piper, foi de dafin, miere (2, 3 linguri la 1l solutie). Se oparesc gogosarii in aceasta solutie. Se scot apoi si se aranjeaza in borcan, pe fundul caruia s-au pus crengute de visin, 2,3 catei de usturoi, 1 lingura seminte de mustar. Solutia de apa cu otet se pune la fiert pentru 5 minute, apoi se toarna in borcane peste gogosari. Printre gogosari se pune hrean curatat ca sa se pastreze gogosarii tari. Deasupra se pun niste betisoare, in cruce, care sa tina gogosarii in lichid. Se leaga borcanele cu celofan si se pun in camara. (Camelia Agopian – Constanta)

About these ads

Etichete: , , ,

Un răspuns la “Ardei sau gogosari umpluti cu varza” r r

  1. Florin spune:

    Ardei umpluti, da vezi sa nu fie de post. Imiplace carnea :P

Comentariile nu sunt permise.


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 29 other followers

%d bloggers like this: