Cartofi cu boia si usturoi la cuptor

4 portii – 60 minute
cartofi boia
12 cartofi; un varf de cutit boia de ardei iute; 1 lingura boia de ardei dulce; 4-5 catei de usturoi; 1 lingura sare grunjoasa; un varf de cutit piper proaspat macinat; 50ml ulei; 2-3 fire de rozmarin

Spala bine cartofii fara a-i curata de coaja, apoi taie-i in sferturi. Scurge-i de apa si sterge-i cu un servet de bucatarie. Pune cartofii intr-un castron si toarna peste ei ulei, apoi amesteca-i bine, astfel incat sa se unga bine si peste tot cu ulei. Amesteca boiaua dulce cu cea iute si cu piperul proaspat macinat. Presara acest amestec peste cartofi si amesteca-i. Adauga usturoiul pisat impreuna cu sarea grunjoasa si stropit cu 2 linguri apa si amesteca bine. Pune cartofii intr-o tava, presara peste ei rozmarinul maruntit si pune tava in cuptorul incins. Coace-i la foc potrivit pana ce se patrund si se rumenesc bine. Serveste cartofii calzi ca preparat de post sau ca garnitura la diverse preparate din carne. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: