Cotlet de vitel cu sos de coacaze si conopida

4 portii – 25 minute
Cotlete
8 buc. cotlete vitel; 500g conopida; 300g dulceata de coacaze; 100ml vin rosu; 1 lingura faina; 50g unt; 100ml ulei ; 250ml lapte; 2-3 fire de cimbru verde; ± sare, piper

Curatati cotleltele de pielite si tendoane, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si stergeti-le cu servetele absorbante. Presarati-le cu sare si piper si prajiti-le cate 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mare, in ulei. Scoateti-le pe un platou, acoperiti-le cu un capac si pastrati-le acoperite la cald. Separat, puneti intr-o tigaie la foc faina si cand aceasta incepe sa se ingalbeneasca, adaugati laptele fierbinte in care ati topit untul. Amestecati pentru a nu se forma cocoloase, adaugati vinul si cimbrul. Potriviti de sare si piper si lasati sosul sa mai fiarba la foc mic 2-3 minute. La final, puneti dulceata de coacaze si omogenizati sosul. Serviti cotletele calde, stropite cu sosul fierbinte si cu conopida fiarta si trasa la tigaie cu putin ulei. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: