Muraturi asortate iraniene

Pentru un bidon de 5 kg:
Muraturi asortate iraniene
2kg castraveti; 1 varza potrivita; 1 conopida; 1kg morcovi; 2 sfecle rosii potrivite; 2-3 bucati de hrean; 300g fasole verde; 50g ardei iuti; frunze si radacina de leustean; 3kg vinete mici; marar; patrunjel; 3 fire menta; 3 fire busuioc; 1kg gogonele; 4 bucati ardei gras; 5 capatani de usturoi; 10 foi de dafin; 1 lingura boabe de mustar; 1 lingura boabe piper negru

Toate legumele se spala bine in apa rece, se taie in bucati potrivite si se pun in bidon. Se adauga condimentele si mirodeniile si se amesteca bine cu celelalte ingrediente. Se fierbe apoi apa cu otet (4l de apa la 2l de otet), se adauga sare (25g la 1 litru de lichid) si se toarna peste legume. Se inchide bidonul.

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: