Zacusca

4kg vinete; 2kg gogosari; 2kg ceapa; 3kg rosii; 3 foi de dafin; 1 lingurita piper macinat; 1l ulei; ± sare

Se coc vinetele, se curata si se toaca. Se coc gogosarii, se curata si se taie in patrate mici. Rosiile se taie in patru, se pun la fiert si se lasa pana se obtine un bulion mai gros. Se taie ceapa si se caleste in tot uleiul pus intr-o cratita mai mare. Se adauga apoi vinetele tocate, gogosarii, bulionul, sarea, piperul, dafinul si se tin la foc potrivit 50-60 de minute, amestecand incontinuu, ca sa nu se prinda de vas. Cand uleiul iese la suprafata, se ia zacusca de pe foc si se pune, calda, in borcane. Se leaga borcanele si se infasoara in ziare. Se pun la fiert, la sterilizat, pentru 60 minute. Se lasa borcanele la racit in vasul in care au fiert. A doua zi se mai fierb inca 30 de minute. (Mioara Calin – Radauti)

Etichete: , , , ,

3 Răspunsuri to “Zacusca”

  1. dracu pidosnicu Says:

    o reţetă de zacuscă la ceaun, pe coceni de porumb, aveţi?

  2. dracu pidosnicu Says:

    îmi amintesc cum mă uitam odată la bulgari, cînd eram mic, la contele de monte cristo. ajunge el în temniţă. temniţă grea. poate vă amintiţi scena. vine temnicerul, care îi strecoară o crăticioară de metal:
    – ZAKUSKA!

  3. bucataria pentru toti Says:

    Chiar la ceaun, pe coceni de porumb nu avem. Suna interesant. Dar, poate face cineva la festivalul de gatit in aer liber ce are loc la acest sfarsit de saptamana la Cluj.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: