Musaca

6 portii – 70 minute

musaca

1kg carne tocata (amestec vita porc); 100g slanina afumata; 10 cartofi mari; 100g unt; 100ml lapte; 1 ou; 2 cepe potrivite; 2 linguri pasta de tomate; 2 catei de usturoi; 1 lingurita rasa cimbru; 1 leg. patrunjel; ± sare, piper

Curatati cartofii de coaja, spalati-i, taiati-i in cubulete [i puneti-i la fiert in 4 litri de apa cu o lingurita de sare. Intre timp, taiati slanina afumata in cubulete mici [i rumeniti-o 2-3 minute intr-o tigaie mai mare, impreuna cu ceapa curatata, spalata [i tocata marunt. Puneti apoi in tigaie carnea tocata [i prajiti-o 15 minute, la foc mic, amestecând-o din cand in cand. Adaugati pasta de tomate, cimbrul, patrunjelul, tocat marunt [i usturoiul taiat in feliute. Potriviti de sare [i piper [i mai lasati 5 minute la foc mic. Dupa ce cartofii au fiert bine, scurgeti-i de apa (pastrati o ce[cuta cu apa) [i pisati-i ca pentru piure. Puneti in piureul de cartofi untul [i laptele [i amestecati bine. Puneti intr-o tava dreptunghiulara, mai inalta, unsa cu ulei, o treime din cantitatea de piure [i intindeti-l uniform pe tot fundul tavii. |ntindeti peste stratul de piure jumatate din cantitatea de carne tocata. Puneti peste carne un alt strat de piure (jumatate din ce a ramas) [i intindeti-l uniform. Puneti apoi carnea tocata ramasa [i peste aceasta piureul ramas. Bateti oul [i ungeti cu acesta partea de deasupra a musacalei, apoi puneti-o la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute. (Daniel Petre)

Etichete: , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: