Pateu cu peste afumat

4 portii – 20 minute + 4 ore la frigider

Pateu cu peste afumat

250g peste afumat (somon, macrou, pastrav); 200g crema de branza; 100g unt; 50ml vin rosu; 1 lingura suc de lamaie; 1 ceapa; 1 catel de usturoi; pentru ornat patrunjel verde, ceapa verde; ± sare, piper

Curatati pestele de oase si de pielita si taiati-l in cubulete. Curatati ceapa si taiati-o marunt, curatati usturoiul si pisati-l. Puneti într-un castron cubuletele de peste, untul inmuiat, ceapa data pe razatoarea mica, usturoiul pisat, crema de branza, vinul, sucul de lamaie si condimentele. Maruntiti ingredientele cu ajutorul unui blender pana cand obtineti un piure. Nu este obligatoriu ca acesta sa fie foarte fin. Maruntirea se poate opri in momentul in care înca mai exista bucati de peste de cativa milimetri. Puneti compozitia obtinuta intr-un castron tapetat cu folie. Nivelati ingredientele. Acoperiti-le cu folie si puneti vasul la frigider pentru cel putin 4 ore. La servire, scoateti pateul din forma cu ajutorul foliei, puneti-l pe o tava si ornati-l cu frunze verzi de patrunjel sau de ceapa verde. (Daniel Petre)

Etichete: , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: