Jambon de porc cu dovleac si broccoli

4 portii – 50 minute
jambon_dovleac

500g jambon de porc; 4 cepe albe; 500ml vin alb; 1 lingura faina de porumb – malai; 300g broccoli; 300g dovleac; 3 linguri ulei; ± sare, piper

Caliti in ulei, intr-o tigaie mai mare, ceapa curatata, tocata cat mai marunt. Adaugati jambonul taiat in cubulete cu latura de 1,5cm si, cand acesta este rumenit, puneti dovleacul taiat in cubulete de aceeasi marime cu jambonul. Adauati vinul in care ati pus malaiul si lasati sa fiarba la foc mic 10 – 15 minute. Turnati ingredientele intr-o tava unsa cu ulei. Deasupra lor asezati buchetelele de broccoli. Puneti tava la cuptor la foc potrivit, pentru 15 – 20 de minute. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: