Supa de dovlecei cu orez

6 portii – 40 minute
supa dovlecei cu orez

6 dovlecei potriviti; 100ml ulei; 150g orez; 2 cepe; 2 morcovi; 4 cartofi mari; 1 leg. marar; 1 leg. leustean; ± sare

Curatati de coaja dovleceii si cartofii, spalati-i, taiati-i in bucati mai mari si puneti-i la fiert in 3 litri apa si o lingurita de sare. Curatati, spalati si tocati marunt ceapa, apoi caliti-o in ulei impreuna cu morcovii curatati, spalati si dati pe razatoarea mare. Dupa ce s-au calit 4-5 minute puneti-i in oala cu supa. Adaugati si orezul spalat in 2-3 ape si lasati supa sa fiarba inca 15-20 de minute. La final potriviti de sare si puneti verdeata tocata marunt. Mai lasati supa sa dea in 2-3 clocote, dupa care opriti focul.
Optional se poate servi cu smantana. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: