Cosulete cu fragute

10 portii – 60 minute
Cosulete cu fragute

COSULETE: 7 albusuri; 300g zahar pudra; 1 lingurita esenta de vanilie; 200g faina;
CREMA: 2 lamai; 200g unt; 300g zahar; 4 oua; 300g frisca; 300g fragute sau zmeura
Bateti usor albusurile cu o spatula de lemn si incorporati progresiv zaharul. Nu bateti prea mult. Adaugati esenta de vanilie si faina cernuta. Lasati compozitia sa se odihneasca 15 minute. Pentru copt ungeti o tava cu unt si tapetati-o cu faina. Taiati din hartie de copt discuri (de aprox.12 cm) peste care puneti cu o lingura din compozitia obtinuta. Nivelati cu o spatula pentru a obtine un strat subtire care sa acopere suprafata discului. Puneti la cuptor pentru 3 minute. Cat sunt fierbinti, se desprind rondelele de pe hartie si se baga intr-un pahar sau bol cu diametrul mai mic, de aproximativ 8 – 10cm, pentru a forma un cosulet. Fiind un diametru mai mic, se vor ridica marginile rondelei si astfel se obtin cosuletele, care dupa ce se mai coc 6-7 minute se lasa la racit.
Pentru crema amestecati intr-un vas ouale cu zaharul, untul topit, sucul si coaja de lamaie. Puneti in bain-marie si bateti cu telul pana se ingroasa. Lasati apoi crema la racit, amestecand din cand in cand. Adaugati frisca si amestecati pana se omogenizeaza.
In fiecare cosulet puneti cu un pos crema apoi decorati cu fragute sau zmeura. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: