Supa taraneasca de toamna

6 – 8 portii – 60 minute
supa taraneasca de toamna

250g mazare verde; 200g fasole verde; 2 catei de usturoi; 1 lingura ulei de masline; 1 ceapa; 1 fir de praz; 1 telina; 2 morcovi; 2 cartofi; 100g fasole boabe alba; 3 l apa; 2 dovlecei; 3 rosii; un buchet de spanac; ierburi aromate: patrunjel, tarhon, leustean; ±sare, piper
GARNITURA:
2 catei de usturoi; 1 lingura frunze verzi de busuioc; 60g parmezan; 60ml ulei de masline
Pentru a prepara garnitura puneti ingredientele, mai putin uleiul, intr-un blender si maruntiti-le pana cand obtineti un piure omogen. Uleiul se adauga picatura cu picatura, ca la maioneza. Se amesteca incontinuu pana se formeaza un sos onctuos. Acesta se pune la rece cat timp se prepara ciorba. Se fierb impreuna mazarea, fasolea boabe si fasolea verde -pastai. Celelalte legume se curata si se taie in cubulete si se calesc in ulei. Cand sunt calite se adauga fasolea si mazarea, cu tot cu apa in care au fiert. Se lasa la fiert inca 15 – 20 de minute, dupa care vasul se ia si se lasa la racit putin. Se serveste supa in farfurii in care s-a pus cate 1 lingura din garnitura preparata anterior. Supa se presara cu ierburi aromate taiate marunt. Poate fi servita cu smantana. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: