Ceapa umpluta in sos de vin

2 portii – 75 minute
Ceapa umpluta sos vin

4 cepe mari; 300g piept de porc; 250g smantana; 100ml vin alb sec; 200ml supa de legume; 1 leg. patrunjel; 1 lingurita coriandru macinat; 1 lingurita chimen macinat; 50 ml ulei; ± sare, piper

Taiati carnea cat mai marunt cu cutitul, nu o dati prin masina de tocat. Curatati ceapa, taiati partea de deasupra si cu o lingurita scoateti miezul pana ce peretii raman de circa 5mm grosime. Tocati miezul de ceapa marunt si amestecati-l cu carnea. Caliti-le in ulei 10 minute, dupa care puneti coriandrul, chimenul, patrunjelul tocat marunt, vinul, sare si piper dupa gust. Lasati sa fiarba la foc potrivit, pana cand se evapora tot vinul. Umpleti cepele cu o parte din acest amestec si puneti-le intr-un vas de lut termorezistent. |mprejurul acestora puneti compozitia ramasa, smantana, vinul si supa de legume. Puneti tava in cuptorul incins pentru 30-40 de minute. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: