Tarta cu caise

8 portii – 60 minute
Tarta caise2

175g faina; 1 lingura zahar tos; 1 lingurita praf de copt; 75g unt; 1 galbenus; 4 linguri frisca; un varf de cutit sare; 800g caise; 2 foi de gelatina; 100g miez intreg de nuci; 2 linguri zahar; 2 lamai

Amesteca faina , zaharul, praful de copt si sarea. Taie untul in cubulete si pune cubuletele in castronul cu faina. Amesteca ingredientele pana cand se obtine un aluat nisipos. Nu se framanta prea mult acest aluat si este mai bine daca se amesteca ingredientele cu ajutorul unei furculite. Bateti putin galbenusul si amestecati-l cu frisca, apoi turnati-l peste aluat si amestecati pana la omogenizare. Formati o bila de aluat, acoperiti cu o folie de plastic si puneti la frigider pentru 30 de minute. Taiati caisele in doua, scoateti samburii. Din aluat intindeti o foaie intr-o tava rotunda, cu diametrul de 22-23cm. Foaia trebuie sa imbrace si peretii tavii. Puneti peste foaie, una langa alta jumatatile de caise cu partea taiata in sus. In fiecare puneti cate un miez de nuca si putin zahar. Coaceti 35-40 de minute in cuptorul incalzit dinainte. Stoarceti lamaile si dizolvati gelatina in sucul obtinut. Adaugati zaharul si incalziti gelatina pana cand incepe sa se ingroase. Turnati gelatina astfel pregatita peste tarta scoasa din cuptor si racita putin. Lasati sa se intareasca si serviti rece. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: