Ciorba de porc cu zeama de varza

10 portii – 90 minute
ciorba_porc

1kg piept de porc; 500g cartofi; 1l zeama de varza; 1 morcov; 1 radacina de patrunjel; 1 ceapa mare; 400g rosii in bulion; 50ml ulei; 1 leg. leustean; 1 leg. patrunjel; ± sare, piper

Carnea taiata in bucati se pune la fiert in 3 litri de apa si o lingurita cu sare. Cand incepe sa fiarba in clocot se ia spuma de cate ori este cazul si se continua fierberea circa 40 de minute. Se adauga cartofii, curatati, spalati si taiati in cubulete. Zarzavatul curatat, spalat si taiat in cubulete se caleste 5 minute in ulei si se pune in oala, la fiert. Cand legumele si carnea au fiert, se adauga rosiile, taiate in cubulete, zeama de varza, fiarta separat, se potriveste de sare si piper, se adauga verdeata tocata marunt, apoi se mai da un clocot, dupa care se ia oala de pe foc. (Daniel Petre)

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: