Pui Kiev

4 portii – 40 minute
pui kiev

4 piepti de pui; 100g unt; 1 leg. tarhon; 3 catei de usturoi; 2 oua; 100g pesmet; 100g faina; 1 lamâie; 200ml ulei; 50g miez de nuca macinat; ± sare, piper

Amestecati intr-un vas untul cu miezul de nuca, tarhonul, tocat marunt, usturoiul pisat, coaja de lamaie, data pe razatoarea mica si potriviti de sare si piper, dupa gust. Omogenizati bine acest amestec, dati-i o forma dreptunghiulara, impaturiti-l in folie de aluminiu si puneti-l la frigider pentru circa 60 de minute. Curatati pieptul de pui de pielite, taiati-l in doua, apoi bateti-l usor cu ciocanul de snitele, pana ce se subtiaza si se intinde, dupa care presarati-l cu sare si piper dupa gust. Taiati amestecul de unt in 8 feliute si puneti cate o felie pe fiecare bucata de piept, apoi pliati-l. Dati pieptul de pui prin faina, apoi prin ouale batute, dupa care treceti pieptul de pui prin pesmet, puneti-l pe un platou, acoperiti-l cu folie de plastic si puneti-l la frigider pentru 30-40 de minute. Prajiti pipeptul de pui in uleiul bine incins, cate 5-6 minute pe fiecare parte, apoi scoateti-l din tigaie cu o spumiera si lasati-l sa se scurga pe servetele absorbante. Serviti puiul Kiev cu garnitura de cartofi copti si ornati cu felii de lamaie si salata verde. (Daniel Petre)

Etichete: , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: